Monday, April 23, 2012

Lawatan hari pertama Da nang


malas tu nak update blog ni.. tapi ari ni aku cuti so jom sambung ....




Kami terus ambik teksi,, besar sikit ...kat sana memandu belah kiri... aku duduk sebelah kanan.... rasa jangkal sikit.. mcm lah aku yang bawa taksi ...pulak...


 Kami tinggi di sini Sun sea Hotel.. tak lah mahal sangat 25 USD.. semalam.. selesa dan cantik




Tempat pertama lawatan kami Linh Ung - Bai Tetapi Pagoda, yang terletak di Semenanjung Son Tra, Da Nang City.


Patung Dewi rahmat adalah ciri yang diketengahkan pagoda. Ia adalah 69,7 meter tinggi dan diletakkan di atas platform teratai berbentuk iaitu 35 meter diameter. Terdapat 17 cerita yang dibina di dalam patung. Setiap tingkat mempunyai 21 patung-patung Buddha.


Linh Ung - Bai Tetapi Pagoda kini dikenali sebagai salah satu destinasi yang paling penting untuk penganut agama Buddha di Da Nang City, mengambil 6 tahun untuk membina.

sambung lagi laa yaa....






Akhir nyer ke Danang Vietnam.


Trip dari 23 April hingga 27 April... aku bertolak dari rumah jam 5.30 pagi sebab flight jam 7.20 pagi. sampai Lcct  kedengaran azan menandakan waktu subuh..

Aku dan hasben pergi bersama dengan teman seofis hesben seramai 5 orang. Cuma aku serorang sahaja 'aweksss'

Walaupon rasa seronak tetapi aku teringat anak anak ku terutama nyer sikembar.. yang aku tinggalkan dengan mak.

  Tiba di lapangan Danang jam 9.20.. berjalan selama 3 jam lebih.. penat dan mengantuk rasanyer sebab bangun seawal jam 4 pagi. Kami tersempat sekumpulan group awekss dari malaysia..

 Suasana aman dan tidak berapa ramai orang di lapangan Danang ni..

Tempat berangin yang paling cantik adalah pantai pantai nyer yang cantik sangat pandangan...

sambungan lagi ia...... mengantuk ...

Sunday, April 22, 2012

Holiday-Vietnam


Esok awal pagi  bermula bercutian ku untuk tahun ni.. kali ni aku pergi bersama sama dengan en husben ku  bercuti ke luar negara pulak dah puas jalan jalan di malaysia ni.. pergi bersama dengan en. husben  and kawan ofis mate dia seramai 6 orang.. oo  dari 23 April hingga 27 April.



2 tahun lepas plan nak pergi Perth..tetapi tak jadi pergi.. ticket burn mcm tu jew sebab masalah yang tak dapat dielakan... aku serik nak plan apa apa dengan kawan ofis lagi..

Yang sedey selalu aku bercuti aku akan bawa semua ahli keluarga ku.. esok aku akan tinggalkan anak anak ku sikembar dengan mak dan imran dengan kakak nyer sara. harap semua nyer berjalan lancar dengan ketiadaan aku dan ayah nyer... Yang pasti nyer aku akan merindui
semua anak anak ku.. terutama kembar dan imran.

aku tak bawa byk barang sebab aku nak shopping kat sana..
aku akan ke Da Nang  dan pas tu kami akan ke hanoi, salah satu tempat percutian yang baru. dan pasti
menjanji kan kenangan yang indah buat aku dan en husben..

Hari aku akan settle semua yang patut untuk anak anak ku semasa ketiadaa ku.termasuk
anak anak kucing ku...





Sunday, April 15, 2012

Beginner Program untuk Wanita.


Untuk mendapat bentuk badan yang cantik,, bukan lah mcm pic diatas ni.. aku nak fit dah mantap.. baru best sikit... lemak lemak semua bukan senang nak hilang..selalu gi arobik kelas seminggu 3 x.. bukan senang nak bakar lemak sebenarnya.. ada terbaca di  satu blog ni.. yang telah ramai train body bulider ni..
katanya...
Ramai wanita, akan buat sama ada cardio (lari atas treadmill atau berbasikal), exercise di weight machine, dan juga buat aerobik. Jarang skali wanita buat freeweight. Kalau ada pun, diaorang akan buat bicep curl dan jugak tricep extension dengan dumbell 2.5lbs. (kalau ada lagi ringan, diaorang akan ambil).
untuk buang lemak, kita kena membakar calories. Dalam badan kita calories yang tersimpan adalah pada lemak  dan kita kena buat serious weight training dengan buat deadlift, squats, bench press.

 Day 1  Upperbody  


Bench Press – mulakan dengan bar dulu. Buat 3-4 set of 8-10 reps.



Lat Pulldown – 3 set of 10-12 reps


overhead press- 3 sets of 8-10 reps





Incline Dumbell Press – 3 sets of 10 reps


Incline Dumbell Press – 3 sets of 10 reps

Lateral Raises – 3 sets of 12reps






  Abs- Plank  3 sets of 30 seconds hold.



Tuesday, April 10, 2012

Ladies Nights _Nora Aron.

salam

Malam minggu lepas kami AIA Fitness gi berongging di Hotel Royal Bintang Seremban kerana menghadiri parti untuk ladies  yang  bergiat dalam arena arobik  ni.. harga ticket .. Rm 70 seorang. malam tu kami sampai lewat kerana bersiap di Gym..  Malam tu Aia buat persembahan ala KPOP.. sangat meriah dengan pakaian kami yang merah menyala... tema merah hitam... perghhh sangat chantikkkk....... mak perasaaannnn ..




 Eja ' Batuka' yang cantik datang dengan kawanya yang vouge.. tauke restoren rupa nyer..tapi macam artis kauu...

 
Kedatangan kami dihargai sungguh oleh tuan rumah... besat dan enjoy. tak sedar diri semuanya... 'mengelibak sakan' . lagi lagi semuanya dapat hadiah...




aku simple jew.. lastminte shopping blouse kat parkson. harga baju rm 8o++.. dan tudung jahit sendiri.. dari selendang anak aku tak nak guna lagi , aku gunting jahit. balik..... habis cita....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...