Thursday, March 29, 2012

Bulan Pertama-Low Kalori



Bulan March start  12 hb. mula buat Low Kalori + weight Training .. ada nampak perubahan
pada shap badan.dalam masa 2 minggu.. terutama di bahagian perut. kena keje keras lagi
untuk bahagian ini..

Low Carb- kena kira pengambilan kalori dalam setiap hidangan  makanan. Kena ambik lebih  protin dalam setiap hari


sambung....

Wednesday, March 28, 2012

Transformasi ku.


Dibulan March ni...  entry pertama.. bukan apa... sekarang ni  sangat payah nak update... yang sebabnye  salah satu... susah nak update blog ni masa kat 0ffice sebab tak boleh nak acess lagi .. and aku tak ada masa  bila waktu di rumah. untuk update.. balik dari gym pon lambat..

Sekarang aku sedang diet sihat lagi tetapi diet 'Low kalori" ... setelah buat diet atkin sebulan ada kurang berat 2 kg.. pastu aku try MC. selama 13 hari... alhamdulliah  kurang 5 kg.. sekarang berat ku 60.++ kg...
Aktiviti di Gym pon aku buat sedikit perubahan. selalu satu jam untuk arobik ( kardio ) tetapi sekarang tambah weight Traning  untuk cepatkan lagi pembakaran Lemak yang sesangat susah nak hilang terutama di bahagian peru.


Tengok pic tetap sama tetapi saiz pinggang dah 29 inci and berat 60.3 kg..

Saturday, March 24, 2012

BBQ_ Di Rumah ItaCun.


BBq  di rumah ita cun dan Eren..Team kami berkumpul lagi.. sangat meriah u alloss.. tamat jam 12 malam.


Saturday, March 3, 2012

Tamat sudah MC ku..

Selesai sudah program mc yang aku buat.. selama 10 hari.. alhamdulliah.. aku berjaya.. dalam tempoh 10 hari tu.. tiada masalah pada diri ni.. cuma letih dan sakit kepada pada hari ke  7, dan 8.  Sangat lah berpuas hati dengan mengurangan berat badan dari 66kg ke 60 kg.. dan badan / perut semakin slimm.. makkk suka jaahhhh..
Family/ kawan kawan kat ofis dan di gym  bagi support sepenuh nya... dan memberi lebih semangat lagi untuk meneruskan lagi sampai hari ke 10.

Di ofis ramai yang dah perasaan perubahan ni. baju dah longgar sangat..  sekarang ni. tak leh makan banyak sebab makan sikit jew dah kenyang. belum ambik nasi lagi.. cuma makan sayuran dan ayam .  Lepas hari isnin nak mula buat diet atkins pulak..

Sekarang nak buat exercise untuk tone kan balik badan.. bagi lagi firm.... ahak...

2 hari lepas habis MC.. 



2 minggu sebelum ber MC. 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...