Saturday, January 7, 2012

AIA Fitness menaiki bukit pulak..

Sepena tahun baru Team AIA menaiki bukit Broga yang terletak di Semenyih, selalu nyer setahu aku ramai menaik disebelah pagi kerana mahu melihatnya matahari naik. Kami bertolak dari seremban jam 4 petang dan melalui hway lekas dan susur keluar ke mantin.                                           Bermulanya pendakian bermula jam 5 petang.... Yang penting pose dulu....

Dah mula cuak dan letih.. ada yang fikir nak berhenti sahaja sebab kepenatan dan tak sangka.. begini sukar nyer perjalanan.

 Teruskan perjalanan walaupon hampir berputus asa,, dan dalam kepenatan

Berhenti untuk menikmati pemandangan walaupon tak sampai lagi.. semangat tetap ada dan membara,,


Tidak berjaya rupa nye sampai kepuncak sebab kegayatan melanda kami.. kerana tinggi sengat.. dan kami takut pulak nak turun...
 Lisa membawa putri nya adik atika.. jangan tak caya adik ni sangat bijak dan tidak meragan langsung,, dia teruskan perjalan mengikut kami hingga ke atas... caya laa atika yang baru berumur 3 tahun.


akhirnya kami hanya sampai stage ke 3 sahaja. dan tidak meneruskan perjalanan kerana hari dah petang jam  6.30 petang dan kami harus turun sebelum jam 7 petang. tapi kami sangat gembira dan teruja menikmati pemandangan yang indah sekali dia atas ketinggian 400 m.

Berposing sebelum melangkah naik ke bukit.. yang pasti tetap bergaya dan cun sebelum bemulanya satu perjalanan..

kami mengambil kira kira satu jam lebih ke atas. setahu aku hanya mengambil 45 minit ke satu jam sekiranya sampai ke puncak..  Pendakian kami tamat jam 7.15 petang. dan kami beredar dari kawasan tersebut sebelum hari gelap.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...