Saturday, November 12, 2011

Moist Chocolate Brownies.



 Malas nak keluar , cuaca pon tak best sangat mendung aja... apa lagi tak ada apa nak buat petang ni ,, jadi cuba resip acik  moist chocolate yang ku belajar di kelas chef Norani di KL tak lama dahulu..
Nampaknyer sekembar suka makan.. dah separuh habis.






200 gm mentega
160 gm coklat masakan dicincang
180 gm gula perang
2biji telur A
200 gm tepung gandum
1susu tej serbuk penaik
1sudu teh esen vanilla
60 gm kacang walnut, dicincang
secubit garam.
1.Satu kan mentega dan coklat masakan dalam  periuk. Panaskan secara "double-boiler' hingga cair semua.  Angkat dan sejukan
2.Putar telur dan gula perang hingga kembang dan gebu.  Masukkan adunan coklat,tepung gandung, serbuk penaik dan garam. Gaul sebati dengan seduk. Akhir sekali masukkan kacang walnut, gaul rata.
3.Sediakan tin pembakar empat segi berukuran 8x8 inci.. Griskan dan lapik kertas serap minyak. 




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...