Wednesday, June 29, 2011

Hari ke 3 bersama herbalife

Semalam hari kedua b/fast bersama dengan herbalife. Aku sengaja  memandai tukar jadual b/fast sepatutunya  kak yong pesan ambik b/fast ( wajib dengan shake milk F1 herbalife) tapi aku telah menderhaka melanggar peraturan istana kak yong. Aku tukar pada t/hari..  pagi tu  aku b/fast mcm biasa roti dengan milo.. aku tanya kak yong  boleh ke? ... amboi bising dia sebab aku  telah menderhaka..... kantoi laaa ... siap bagi amaran lagi.

Aku dah 2 tahun gi arobik badan mmg dah ada cutting dan ada perubahaan dari dulu yang mcm.....!!!.. .. tapi tang perut ni tak mahu kata masih nampak ketul ketulan yang hudoh... tu yang buat aku tention tu... tak cantik laa kalau pakai jean dengan Tshit. tu sebab aku nak try ambik herbelife ni nak control makan yang selere memanjang tak leh tahan kalau nampak makanan yang sedap... apa lagi aku belasah cukup cukup.... tu pasal laaa kata teman ku intan.. tang perut tak kesiannnn......... 

Hari ni hari ke 3. aku ikut apa yang disarankan iaitu ambik pagi choklat shake F1 campur dengan milo... mmm sedap dan 1 cawan air kosong di ikuti tea mix herbalife boleh laa tahan sampai ke t/hari.   Pukul 11.30   aku makan buah lai. sebiji. dengan air kosong. Ingat tengahari aku tak nak makan.. sebab kenyang lagi tapi disebab kan kena ikut jadual aku makan nasik jugak tapi kuantiti sikit , ayam kari.. sup sayur... kenyang apa sampai sekarang ni. Petang kan aku akan ambik choklat shake dengan oat . sebelum pergi gym nanti...

harap harap aku tak lapar mcm hari pertama.. lepas gym aku belasah air kosong satu botol dengan roti canai banjir.... mak aii kata intan.... sendiri mahu ingat ........  sedey mak lepas kenyang....

Sebelum makan herbalife ni beratku 66.5.. hari pertama makan kurang 1 kg sebab pagi pagi dah gi tandas 3 kali.. tu yang kurang agak nyer. hari kedua  masih 65kg. Hari ni pagi tadi timbang  65.5kg.. naik sebab semalam aku mendehaka. pada tuan. Aku tak sabar nak tunggu seminggu ni...




No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...