Wednesday, February 16, 2011

Andainya aku dapat merasakanya.

Seperti jalan tak berujung…
Seperti laut tak bertepi…
Begitulah aku memikirkanmu…
Tanpa batas, tanpa pernah ku ketahui…
Dan tak sanggup untuk kuhentikan rasa ini…

Andai saja… aku bisa meraihmu…

Aku tahu..
Aku hanyalah di ujung kota yang udik…
Inilah aku.
mesti ada yang  tertawakan aku …
Akulah sang pungguk yang merindukan rembulan…

Ketika cahaya mu bersinar, maka semua berduyun-duyun
menyambut dengan suka cita…
Tapi aku…??
Lihatlah aku…
Yang hanya mampu mengintipmu…
Tanpa bisa, merasakan hangat sinarmu.
Apalagi memelukmu…

Kau terlalu jauh untuk ku gapai…
Kau terlalu tinggi untuk ku raih…
Kau terlalu silau untuk kudekati…

Namun kuharus segera bangun dan sadar..
Kau dan aku tidak akan bersama..
tapi hanya dalam lena ku.

Sama….
Sama………..sama…

Aku manusia…
Kau…??
Kau juga manusia bukan…?

Saturday, February 5, 2011

Ronda ke melaka Umbai

AIA fitness pergi bersantai ke umbai .. nak makan ikan bakar, di restoran parameswara
Dari Seremban kami berkumpul di Senawang jam 4.30 petang.. tapi bertolak jam 5 petang. sebab aku lambat sampai  disebab jalan jem di jalan Rahang. haru betul petang tu  bukan apa hujan sama gak turun dengan lebat tak berhenti henti ..

Pada mula kami nak pergi dengan dua kereta , kereta aku dan kereta jaya tetapi kami pergi tak ramai dan jaya boring bawak kereta tanpa aku... heheheh.. dia, ila dan sumitra nak kereta aku walaupon sempit sikit ... dia kata tak pa asalkan dapat berkumpul sama sama dalam satu kereta dan dapat berborak ramai ramai memang hapening tol hari tu.
kami sampai di sana jam 7 petang dan hujan masih lebat lagi. Pengunjung masih tak ramai lagi dan kami dapat meja di tepi sekali berdekatan dengan laut.. 

Illa, Kak Ngah dan jaya memilih ikan dan menu makan pada petang tu.. 

Meja kami di tepi pantai .. hari hujan pada petang tu dan bertambah lebat. sejuk sekali .. di atas meja nasi lemak sampai dulu... dah lapar ni

Pada hari tu aku bawa anak ku sara sekali sebab dia ni cekap bawa kereta.. masa di memandu aku boleh berborak dengan geng geng yang lain.. hehehehhe... 

Laju betul dia memandu kereta... kata nyer dia mengantuk nak cepat sampai dan balik... nasib  kami sampai pergi dan balik. walaupon masa perjalanan kami pergi dan balik  kelihatan jugak kemalangan di hway .

Services memang bagus fist clas cepat dan pantas.. tak sampai setengah jam .. makanan yang di pesan dah  sampai ke meja... apa lagi belasah laa.. esok boleh workout .. giler giler

Ita dan kak ngah... makan sampai sakit perut.. maklum laa perut dah kecik. heheheh..



ketam bercili
siang siang lagi jaya pesan nak makan, tapi dia complain tak sedap sebab ketam tu tak digoreng dengan garing..... mmg benar sekali... tak best.
udang goreng mentega..
 mahal sekilo kata nyer RM 60 henggit. udang ni besar , kami ambik 1/2 kilo aja.. tu pon tak habis. bukan apa tak sedap jugak udang tu goreng tak masak berair  agak nyer  udang tu di rebus dulu kot.. tu sebab kejap je order dah sampai...


Ikan sikap goreng tiga rasa.

Yang ni sedap tapi tak habis.. sebab ikan lambat sampai .


Tak habis... membazir jew...


Jaya kekenyangan nampak nyer. Selendang tu aku yang punya,, tapi pada malam tu aku hadiah kan pada dia  sebab dia kesejukan.



Amboi kak ngah kekenyangan... tapi mcm tak  puas hati jew tu... lapar lagi ke.. atau nak order lagi... buah ke air ke ... nak tambah......








Friday, February 4, 2011

Jalan jalan tengok wayang

 Cuti ni aku ada mood lak nak update benda ni.. 
Cuti raya cina ni aku and AIA fitness dan rancang lebih awal nak tengok wayang..  so semalam jam 9.40 pm kita orang tengok wayang seram ' kurafat'  . Sebenanya aku dah lama tak tengok wayang bukan apa aku bosan duduk lama lama dalam panggung wayang tu.  kadang kadang anak aku ajak gak.. tapi malas nak layan. 
Plan nak tengok wayang kat Teminal One tapi cerita tak cina... tak best.  Ita nak tengok cita melayu.. so kena lah pergi  Jusco Seremban . Ticket mahal jugak.. rm 12.00 .. untuk 2 jam.. tetapi cerita best sangat  masa berlalu dengan cepat.
 Sebelum wayang start. mcm biasa posting dulu untuk Pic FB... kan orang tak tahu apa aktiviti AIA Fitness.. aku, jaya. kak ngah , ita dan aku bawak anak ku sara sebagai bodyguard/ driver aku .... 
 Layan perut dulu di Kopitam. Geng geng semua makan tapi tidak aku sebab aku dah layan perut aku kat umah .
sebelum masuk panggung ,, beli lagi makanan 'popcorn'  seorang satu. kecuali aku hehehe.. aku dah kenyang.. perut pon tak kempis kempis ni walaupon setiap kali buat  work out bagai nak giler... huhuhu

Tahun arnab 2011-

Selamat Tahun cina.. pada kawan kawan cina.. ada ke aku kawan  berbangsa cina?   dah tentu ada, di ofis ku ada 2, 3 orang kawan berbangsa cina.. mereka baik.. tetapi aku rasa curiga jugak dan rasa panas hati  dengan kelagat diorang ni kalau masa berkerja... kadang kadang malas nak layan..
Aku start cuti dari hari Rabu. hingga isnin depan... pening ni keje banyak menun ggu.. sebab dah month end.. 

Tahun ni Tahun arnab.asyarakat Cina percaya Tahun Baru Cina tahun ini yang jatuh pada Tahun Arnab daripada jenis ‘arnab logam’, akan membawa berita baik untuk ekonomi dunia. masyarakat Cina juga percaya Tahun Arnab kali ini membawa sinar kebahagiaan kepada hubungan kekasih atau mereka yang sedang menghampiri gerbang perkahwinan. 



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...