Sunday, July 25, 2010

merindu saat kita bersama....

salam pada yang sudi singgah...

hari aku teringin nak makan karipap , lagi pon dah lama tak buat ... nak buat nyer  leceh sikit tapi sedap dimakan... bila aku buat karipap ni aku teringat adik aku  din.. dia ni memang suka makan karipap.. masa kecik dulu mak suka buat keripap . mak lah ajar mcm mana nak kelim  tepi karipap tu... kalau tak belajar dahulu tak  mungkin aku tahu membuat nyer..'

Kini  bila  aku buat karipap aku teringatkan adik beradik ku... arwah abang ku othman.. dan dua lelaki ku din dan fuzi.. aku merindu saat kita bersama sama...

Monday, July 19, 2010

Retak - Ella



salam pada yang sudi singgah...

aku nak rehat

salam pada yang sudi singgah...
 Lama tak update blog aku ni.. bukan apa aku  macam biasa lah kadang kadang aku tak ada mood nak menulis, malas pon ada,,, nak kata masa tu tak ada  tak jugak....itu laa aku ni cepat jemu dengan apa yang aku buat...


Hari ni aku cuti... aku nak habis kan masa berehat kat rumah aja... penat semalam tak habis lagi ... 
Semalam aku dan the gang aku dari AIA fitness masuk pertandingan arobikton peringkat ns.. walaupon tak menang apa apa tapi aku gembira dan  fist  time masuk petandingan seperti ini... Dengan semangat dan kerjasama dari semua geng aku, kami berjaya  melakukan nyer hampir 2 jam lebih....tanpa henti..... aku suka sangat..
Selalunyer kalau aku cuti aku akan ke sekolah anak ku  pada pukul 2 petang..  Anak anak aku akan menghadir kelas kafa  dari pukul 2 hingga 5 ptg. Olih itu aku akan membawa makan untuk mereka... kalau aku tak datang... habis laa... mereka akan bising sampai kemalam ... memarahi aku ..... adui anak ku sikembar ni..... garang orang nyer... apa lagi  Siti Hajar... yang cerdik lagi nakal....




Tuesday, July 6, 2010

aku masih disini sepi melanda hati..

Aku masih disini
Mendekap hampa di hati yang hingga kini menghantui
Tentang erti hidup ini waktu terus berputar
Tanpa bisa menawar manisnya segala sanjung puji
Menjadi pahit caci maki segala yang terjadi dalam hidupku ini
Adalah sebuah misteri illahi perihnya cubaan hanya ujian kehidupan
Lelah kaki melangkah tersesat tiada arah
Suara hati semakin lemah terkikis oleh amarah
Sesaat aku tersentak ingin rasanya ku teriak
Masihkah ada cinta tersisa
Untuk jiwa yang terluka ini….

aku merindui mu.....

salam

Bila terasa rindu ku sebut namamu ,
Dengan harapan kau akan muncul dalam tidurku

Bila terasa rindu ku bayang wajahmu dalam anganku,
lalu aku teringat kisah lama..
sewaktu kita bersama
alangkah indah nyer waktu itu....
tapi kini  semuanyer menjadi kenangan ..
 
dan bila terasa rindu ku sebut nama mu lagi..
Dan barulah ku terasa bagai di sentuh rindu ku.

Sunday, July 4, 2010

Ke Melaka...

salam pada yang sudi singgah...

aku ke melaka jam 12.30 Thari semalam kerana menerima jemputan dari kawan husben  yang dah pencen tahun lepas... dia dah berpindah di melaka... perkawinan anak sulung beliau ..
Jalan sesak selepas susur keluar dari tol alor Gajah... lewat sampai sikit... jam 1.3opm. lepas makan kami pulang sebab nak anta anak ke kelas tuisyen ,,, tapi tak sempat jugak sebab nak balik pon banyak kereta.. lewat sampai seremban jam 4.pm... jadi nyer anak tak dapat ke  kelas ...

aku mengambil keputusan untuk bersama anak ku imran pergi swimming...enjoy sangat dengan anak ku....imran

Thursday, July 1, 2010

malam yang sunyi

Tadi lepas balik keje, selepas solat magrib aku ke kelinik di .Ampangan. untuk mengambil suntikan vitamin c untuk sebulan sekali...sebab cost nyer mahal .. dan ambik ubat deman untuk mak sekali.. tetapi malang sekali malam ni sebab suntikan dibuat 3 kali , pertama dan kedua tidak berjaya kerana  doct tak dapat mencari urat darah untuk membuat suntikan  dan ... kali ketiga baru berjaya.... sabar je laa mak....


Malam ni tinggal aku seorang di rumah hanya ditemani oleh anak kembar ku,,, tapi mereka dah tidor  sunyi pulak rasanyer. Mungkin mereka  letih agak nyer  dan anak ku sarah pergi rumah kenduri kawan nyer di senawang... ayah nyer pula mcm biasa laa musim bola ni ... ambik kesempatan bersembang sembang  dengan kawannyer sambil tengok bola di kedai mamak... walaupon malam ni tak ada game.


Rasa lapo lak,, nak keluar tak ada kereta ,, aku masak simple je roti telor


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...